Zwembaden in Amsterdam

Ontdek de beste zwembaden in Amsterdam

Amsterdam is een bruisende stad met veel mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Als je op zoek bent naar een verfrissende duik of een leuke zwemervaring, dan zijn er tal van geweldige zwembaden in Amsterdam waar je terecht kunt. Of je nu wilt zwemmen, ontspannen in een bubbelbad of genieten van waterglijbanen, Amsterdam heeft voor elk wat wils.

 • De Mirandabad
  Binnen- en buitenbad
 • Zuiderbad
  Binnenbad
 • Noorderparkbad
  Binnen- en buitenbad
 • Brediusbad
  Buitenbad
 • Flevoparkbad
  Buitenbad
 • Bijlmersportcentrum
  Binnenbad
 • Het Marnix
  Binnenbad
 • Sportplaza Mercator
  Binnen- en buitenbad
 • Sportfondsenbad Oost
  Binnenbad
 • Sloterparkbad
  Binnen- en buitenbad
 • De Meerkamp (Amstelveen)
  Binnen- en buitenbad
 • Amstelbad (Ouder-Amstel)
  Buitenbad
 • Wethouder Duranbad (Diemen)
  Binnenbad
 • AGO bad (Diemen)
  Binnenbad
 • Zwembad De Breek (Landsmeer)
  Buitenbad
 • Victoriabad (Weesp)
  Binnenbad

1. Het Marnix

Het Marnix is een veelzijdig zwembadcomplex in het hart van Amsterdam. Het beschikt over meerdere zwembaden, waaronder een 25-meterbad, een instructiebad en een recreatiebad met waterglijbanen en een stroomversnelling. Daarnaast zijn er ook sauna’s, stoombaden en een fitnessruimte. Het Marnix biedt een breed scala aan activiteiten en faciliteiten voor zowel volwassenen als kinderen.

2. De Mirandabad

De Mirandabad is een van de grootste zwembaden van Amsterdam en biedt een uitgebreid scala aan faciliteiten. Het heeft een 50-meterbad, een recreatiebad met waterglijbanen, een golfslagbad en een apart kinderbad. Daarnaast zijn er diverse wellnessfaciliteiten, zoals sauna’s, stoombaden en een zonnestudio. De Mirandabad is een populaire bestemming voor zowel recreatieve zwemmers als sporters.

3. Sloterparkbad

Het Sloterparkbad is een modern zwembadcomplex in Amsterdam Nieuw-West. Het heeft een 50-meterbad, een recreatiebad met waterglijbanen en een apart peuterbad. Het complex beschikt ook over een fitnessruimte en diverse wellnessfaciliteiten. Het Sloterparkbad organiseert regelmatig aquasportlessen en andere activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen.

4. Noorderparkbad

Het Noorderparkbad is een nieuw zwembad dat in 2015 is geopend. Het heeft een 25-meterbad, een recreatiebad met waterglijbaan en een apart peuterbad. Het Noorderparkbad is onderdeel van het Noorderpark, een groen park in Amsterdam Noord. Het zwembad biedt een ontspannen en familievriendelijke omgeving om te genieten van een verfrissende duik.

5. Zuiderbad

Het Zuiderbad is een historisch zwembad gelegen in het centrum van Amsterdam. Het bad dateert uit 1897 en ademt nog steeds de sfeer van vroeger. Het heeft een prachtige architectuur en een unieke ambiance. Het Zuiderbad beschikt over een groot verwarmd bad en biedt ook verschillende wellnessfaciliteiten. Het is een plek waar je kunt genieten van een nostalgische zwemervaring.

FAQs

1. Zijn de zwembaden in Amsterdam geschikt voor kinderen?

Ja, de meeste zwembaden in Amsterdam hebben speciale faciliteiten voor kinderen, zoals aparte kinderbaden en waterglijbanen. Daarnaast worden er regelmatig zwemlessen en activiteiten voor kinderen georganiseerd.

2. Kan ik zwemmen in de zwembaden zonder lidmaatschap?

Ja, de meeste zwembaden in Amsterdam staan open voor zowel leden als niet-leden. Je kunt een eenmalig entreebewijs kopen of gebruik maken van een meerbadenkaart.

3. Zijn er ook zwembaden met sauna’s en wellnessfaciliteiten?

Ja, verschillende zwembaden in Amsterdam hebben sauna’s, stoombaden en andere wellnessfaciliteiten waar je kunt ontspannen na het zwemmen.

4. Kan ik zwemlessen volgen in de zwembaden?

Ja, de meeste zwembaden bieden zwemlessen aan voor zowel kinderen als volwassenen. Informeer bij het specifieke zwembad naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

5. Moet ik van tevoren reserveren voor een bezoek aan de zwembaden?

Het is raadzaam om vooraf te informeren of reserveren nodig is, vooral tijdens drukke periodes. Sommige zwembaden werken met tijdslots of hebben beperkte capaciteit vanwege de coronamaatregelen.

Conclusie

Amsterdam biedt een diverse selectie van zwembaden waar je kunt genieten van een verfrissende duik en diverse faciliteiten. Of je nu op zoek bent naar recreatief zwemmen, zwemlessen, wellnessfaciliteiten of gewoon wat waterpret, de zwembaden in Amsterdam hebben voor ieder wat wils. Breng een bezoek aan een van deze geweldige zwembaden en geniet van een ontspannen en verfrissende zwemervaring in de levendige stad Amsterdam.